Marraskuussa 2009 muutimme avopuolisoni kanssa nykyiseen asuntoomme ja siinä samassa meille tuli kauhea ruokapöytä pula. Olihan meillä minun jo aiemmin tekemäni 107 cm korkea baaripöytä ja siihen kaksi tuolia, mutta se ei oiekin ollut tänne hyvä. Joten rakentelin tänne siis tllaisen 90 cm leveän 130 cm pitkän pöydän.

Tunnen onnistuneeni tuossa, vaikka pari juttua olisi voinut tehdä toisin. Oppia ikä kaikki :D

Poyta1

Pieniä tarkennuksia pöydästä. Kansilevy on 4 cm paksu ja sen ulkoiset mitat ovat 90 cmx 130 cm.
Pöydän jalat ovat paksuudeltaan 12 cm x 12 cm ja ne ovat ontot. Tein niistä ontot ihan rahallisista syistä ja osittain siksi, että ne ovat jo tuollaisenaan painavat, koivua kun ovat.

Poyta2

 

Poyta3

No niin. Siinä se siis on erikanteilta kuvattuna ^^ Ja tyytyväisiä olemme olleet :D

 

Lisäystä:
Kommentissa pyydettiin piirrustuksia tai lisämittoja pöydästä, että voisi tehdä samantapaisen. Mittoja onkin tuolla ylhäällä kerrottu, mutta piirustuksia tästä ei taida edes olla. Etsiskelin niitä ihan omankin mielenkiinnon vuoksi, mutta sitten muistin, että ne taisivatkin olla jonkin paperin taakse ja muistilehtiöön kirjoitettuja ja piirrettyjä töherryksiä. Ainoat varmat mitat ennen työn aloittamista olivat jalan vahvuus, -korkeus, pöytälevyn vahvuus ja koko. Siitä sitten lähdin säveltämään.
Pieni neuvo hänelle joka joskus sattuu tämän lukemaan ja päättää tehdä tuollaisen pöydän. Pöytälevy kannattaa tehdä kolmessa osassa. Itse tein sen suoraan oikean kokoiseksi ja sen jälkeen sahasin pistosahalla kulmat pois. Mutta nyt jos tekisin pöydän uudestaan tekisin ensin levyn joka on pöydän pisimmän osan levyinen. Levyn kummallekin puolelle kohdistaisin kaksi dominoa ja samat tekisin sivu osiin, jotka olisivat juuri jalkojen verran lyhyemmät. Liimaisin sivulevyt keskilevyyn ja siinä se pöydän kansi olisi valmiina. Ei tarvitsisi sahata ja koittaa saada tasaista lähkeä, kun kaikki reunat olisivat jo tasaiset ja suorat. Vaikea selittää, mutta niin sen tekisin. Työn iloa! :D