Perspektiiviopintunnilla piirsimme aksonometrisen jonkun "pienen" esineen. Yleisinpiä esineitä olitavt joko jakkara tai muu sen kaltainen. Itse sitten ajattelin, että kun pitäisi tässä suunnitella ne tulevat yöpöydät kotiin, niin piirrän ja suunnittelen tässä samalla ne.

Alussa oli vaikea kehitellä minkälainen siitä tulisi, kun päässä pyöri vaikka minkälaista kuvaa, mutta hain siltä kuitenkin mahdollisimman suoraviivaista ja yksinkertaista, mutta kuitenkin klassista tyyliä joka olisi ajaton. Mielessäni oli jo ajatus siitä minkätyylisen sängyn mahdollisesti haluaisin tehdä opinnäytetyönäni ja tottakai yöpöytien piti sopia niihin.

Piirsin alussa ihan perusrakenteella olaven tuollaisen pöydän, ilman kuvassa olevaa "helmaa". Kuva näytti turhan jurolta. Kaverini piirsi vieressäni samantyylistä jakkaraa, jossa oli saman tyylinen helma, joka on kuvassakin. Sain hänelta luvan ottaa mallia kyseisestä jakkarasta ja siitä tämä sitten syntyi. Yksinkertaisella tavalla itämaalaistyyppinen yöpöytä.

Suunnitelmana oli, että tummat kohdat ois vahattu Ebenpuun mustaksi ja punaiset kohdat (helmat) olisivat jotain kaunista viininpunaista vahaa.

piirros-yopoyta

Nyt pitäisi vaan alkaa tekemään ne ihan oikeasti :D

(Huom. Kuvan ei ole ihan paras mahdollinen, koska se on valokuva piiroksesta)

Valmiit yöpöydät